VriendenLoterij steunt RKSV Achilles ‘29 uit Groesbeek met 5.000 euro

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor RKSV Achilles ‘29 uit Groesbeek! De club is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. RKSV Achilles ‘29 gaat het geld gebruiken om het sportpark te verduurzamen en de jeugd te ondersteunen.

Jan Koolen, commissielid: “Wij hebben ons opgegeven om in aanmerking te komen voor Club van de Week nadat we na 3 jaar teruggekeerd waren op het sportpark. Toen we erachter kwamen wat er allemaal opgeruimd en gemaakt moest worden zagen we in dat dit veel zou kunnen gaan kosten. Het bedrag is dus meer dan welkom en is een extra stimulans voor onze tientallen vrijwilligers die iedere dag klaar staan om de club in stand te houden.”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.

Extra financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.