Vertrekkende spelers bij Achilles’29

De afgelopen periode heeft de technische commissie van Achilles’29, met het oog op het nieuwe seizoen, diverse gesprekken gevoerd met de spelers van de huidige selectie. Waar spelers komen, hebben we uiteraard ook te maken met vertrekkers.

Teun Lemmen en Niek van Dijk hebben in een eerder stadium al aangekondigd te zullen vertrekken op zoek naar meer speeltijd. In Opympia’18 hebben de spits en tweede doelman een nieuwe club gevonden.

Ook Storm Deriu gaat vertrekken. Storm kwam twee seizoenen geleden over van de amateurs van NEC en hoopte bij Achilles’29 weer volledig fit te raken en terug te keren op zijn oude niveau. Kleine kwalen bleven hem achtervolgen, maar ook covid’19 kwam om de hoek. In de tussentijd heeft Storm zich op zijn studie Geschiedenis gestort en heeft hij doen besluiten deze studie in Antwerpen voort te zetten. Deriu zal Nijmegen dan ook gaan verlaten voor een plek in of rondom Antwerpen.

Nog een vertrekker is Sam Janssen. Sam kwam twee seizoenen geleden over uit de jeugd van JVC Cuijk. Helaas bleek het, na een voortvarend begin, geen geslaagd huwelijk. Blessures bleven Sam achtervolgen, waardoor hij geen plek bij de eerste elf wist te bemachtigen. Sam stapt over naar Juliana Malden.

Naast de bovenstaande vertrekkers heeft Luuk Langeveld zijn vertrek aangekondigd. Ook hier geldt dat de verwachtingen niet zijn uitgekomen. Luuk heeft een groot deel van het seizoen gemist door een slepende knieblessure en daardoor zijn stempel niet kunnen drukken. Luuk gaat hoogstwaarschijnlijk op een lager niveau acteren volgend seizoen.

Als laatste heeft de technische commissie besloten afscheid te nemen van Taher Agha. Taher heeft zich de afgelopen twee seizoenen als een voorbeeldig speler en harde werker gepresenteerd, maar maakt weinig speelminuten. De technische commissie is dan ook van mening dat het voor Taher beter is om bij een andere vereniging aan voetballen toe te komen.

Namens Achilles’29 alvast veel dank voor de inzet in de afgelopen seizoenen en veel succes toegewenst bij jullie nieuwe club.

Selectie 2021-2022