TEAMWEEKEND DÜSSELDORF ACHILLES’29 ZATERDAG 2

Afgelopen pinksterweekend stond het teamweekend van Achilles’29 zaterdag 2 op het programma. Met goede zin en mooi weer vertrok de delegatie vrijdagmiddag richting de oosterburen.

Na een klein uurtje rijden kwamen de heren aan en werd al snel de weg vervolgd naar der Altstadt. In de smalle straatjes van der Altstadt, de oude binnenstad van Düsseldorf, hebben de heren genoten van de typische Duitse cultuur en vloeide het traditionele Altbier uit de 5-liter hoge biertorens. Meters maken op het veld is voor de meeste seniorenspelers moeilijk, maar het wegwerken van de meters bier is dit weekend vrij eenvoudig gebleken!

Het nieuws dat diezelfde dag, vrijdag 3 juni 2022, 100-kilometer verderop bekend werd gemaakt, is ook in Düsseldorf niet onopgemerkt gebleven. Via FaceTime live-verbinding kregen de heren ook het heugelijke nieuws mee dat vastgoedondernemer en eigenaar van Sportpark de Heikant, Marcel Vermeer, en Voetbalvereniging Achilles’29 gezamenlijk overeenstemming hebben bereikt over het gebruik van sportpark de Heikant. Een langgekoesterd emotioneel moment waarbij een aantal heren op afstand een traantje wegpinkten. “Heikant Pruuve” werd al direct weer hét begrip, waardoor onder het genot van halve liter bierpullen gevierd werd dat de zwart-witten volgend seizoen weer actief zijn op het oude nest waar het 93 jaar geleden begon, zoals het ook hoort te zijn!

Zaterdag 4 juni 2022 stonden leuke activiteiten op het programma. De heren zijn met elkaar de sportieve strijd aangegaan op de bowlingbaan. Aanvoerder, Erik Zwartjes, kwam als winnaar uit de bus met een totale score van 160 punten. Aansluitend hierop werd er andermaal gekozen om te doen, waar de spelers van Achilles’29 zaterdag 2 het beste mee uit de voeten komen, namelijk bier drinken op de diverse terrasjes. De avond werd afgesloten in de Kuhstall Düsseldorf. Eén keer per jaar breekt de neon extase uit in deze discotheek en het pinksterweekend was het toppunt van een luid en vreselijk smerig samenkomen. De heren werden ondergedompeld met bodypainting en konden naast de oneindig black light decoratie genieten van de betoverende neon showgirls en live act van de LED-robot. Een avond voor in de boeken en fantastisch slotstuk van een geweldig teamweekend!

De heren van Achilles’29 zaterdag 2 gaan zichzelf voorbereiden op het seizoen 2022/2023 en kijken euforisch uit om hun voetbalkwaliteiten weer te laten zien op het sportpark waar het voor de meesten allemaal begon. Terug op sportpark de Heikant, de thuisbasis van Achilles’29! Lijkt het jou ook leuk om aan te sluiten bij dit (op de derde helft georiënteerde) team? Laat het een van ons weten en sluit volgend seizoen aan bij Achilles’29 zaterdag 2!