Personenvervoer Leenders

Personenvervoer Leenders is toegetreden tot het Achilles’29 Business Collectief!

Nadat Leenders ons vlaggenschip afgelopen jaar al naar alle uitwedstrijden bracht, is de samenwerking dit jaar verder uitgebreid.

Het familiebedrijf staat al sinds 1935 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Grondlegger Jan Leenders Senior reed echter al langer taxi, maar in dat jaar werd hij verplicht zijn bedrijf officieel in te schrijven.

Begon Leenders destijds slechts met één wagen, inmiddels bestaat het huidige bedrijf van zoon Jan en kleinzoon Jan Willem uit veertien wagens en veertien medewerkers. Tot 2013 was het bedrijf gevestigd aan de Rijksstraatweg te Beek- Ubbergen, maar door de grote groei moest men op zoek naar een ruimer bedrijfspand; dat werd de huidige locatie op het industrieterrein in De Ooij.

In eerste instantie deed Leenders – naast het aanbieden van de taxiritten – ook dienst als uitdeuk- en schadebedrijf. Maar al snel werd het drukker en was iedereen nodig bij het taxibedrijf. Al het onderhoud en eventuele schadereparaties gebeuren nog steeds wel in eigen beheer in de bedrijfshal aan de Bouwkamp in De Ooij. En ook het dagelijks reinigen van de wagens gebeurt daar.

“Dat zijn toch de eerste zaken waarop je kunt besparen” vertelt Jan Willem. “We doen hier alles zelf; alleen voor APK gaan onze wagens, busjes en touringcars naar een andere garage”. Beide heren rijden zelf nog dagelijks , al merken ze wel dat het kantoorwerk steeds meer tijd van ze eist. Het is echter de bedoeling dat Jan het rustiger aan gaat doen en de zaak dit jaar volledig aan zoon Jan Willem zal overdragen.

Het bedrijf is nog steeds groeiende. “We hebben goed te werken maar hebben uiteraard ook last van de Corona. Toch kunnen we rekenen op veel vaste klanten, zoals scholen, instellingen en diverse voetbalteams uit de regio. Oa de heren van sc Millingen, BVC’18, teams van NEC, maar ook de dames van de Trekvogels brengen we naar de wedstrijden. Dit jaar is daar dus ook Achilles’29 bijgekomen.

“Onze medewerkers streven naar perfectie, goede service en klantvriendelijkheid en hebben bovendien plezier in hun werk. Dat merk je als passagier, en dát is natuurlijk onze beste reclame!”

Leenders legt de lat hoog als het gaat om doorgroeien en het met de tijd meegaan. Er is hard gewerkt om een ISO 9001-certificatie binnen te halen, een wereldwijde norm voor kwaliteitsmanagement.

Jan Willem lacht: “Stilstand is achteruitgang, we willen graag letterlijk en figuurlijk door!”

“O ja, we hebben ook nog een speciale partybus. Dus mochten de supporters een keer naar een uitwedstrijd willen en er een feestje van willen maken, dan raad ik de partybus aan, compleet aangekleed met gekleurde lampen, goede geluidsinstallatie en een flinke koelkast. Gegarandeerd succes”, aldus Jan-Willem!

Voor meer info kunt u een kijkje nemen op de website van personenvervoer Leenders: www.personenvervoerleenders.nl