Patrick Pothuizen hoofdtrainer Achilles’29

Patrick Pothuizen is de nieuwe hoofdtrainer van Achilles’29. Hij is per direct gestart ik zijn nieuwe functie en heeft inmiddels al enkele trainingen en twee wedstrijden als hoofdtrainer achter zijn naam staan. Pothuizen combineert zijn nieuwe job bij Achilles’29 met die van hoofdtrainer bij vijfdeklasser Astrantia.

De aanstelling van Pothuizen (49) volgde kort op het nieuws dat Achilles’29 niet verder ging met Ruud Kaiser. Pothuizen was als trainer eerder actief bij onder meer de jeugd van de Treffers en DIO’30 uit Druten, alvorens hij als assistent trainer bij NEC Nijmegen aan de slag ging.

Als speler maakte Pothuizen zijn opwachting bij NEC, Vitesse en FC Twente. De meeste tijd bracht hij als speler door bij de club uit Nijmegen, waar hij door supporters in het jaar 2013 werd verkozen “tot held van de jaren 90” in het project “eer je helden”.

De TC van Achilles’29 is er van overtuigd dat “Potje” het tij kan keren en Achilles’29 weet te behouden voor de hoofdklasse. Het begin is gemaakt, want de eerste wedstrijd onder leiding van Pothuizen betekende direct de eerste overwinning in 2,5 jaar tijd voor de wit zwarten. SC Feyenoord werd op sportpark Varkenoord met 1-2 verslagen.

Wij wensen Patrick veel plezier en succes toe.