Maasbert Schouten te gast tussen de mooiste oldtimers

Tussen de unieke oldtimers van Classic-World vertelde ondernemer, investeerder en voetbalbestuurder Maasbert Schouten in een gesprek met Robert Claus over zijn periode bij AFAB, Vitesse en Achilles’29. De Achilles’29 Business Club beleefde een geslaagde avond aan de dijk in Erlecom.  

Echte liefhebbers

De avond voor de Achilles’29 Business Club startte met een rondleiding in het luxe VakantiehuisNijmegen.nl, een bezoek aan de werkplaats en een rondje door de showroom vol oldtimers. Classics-World handelt in een zeer breed assortiment aan oldtimers met de focus op merken als Porsche, Jaguar, Maserati, Mercedes en Austin Healey. De showroom staat vol pareltjes. Het is een genot voor de echte liefhebbers. Ook in het luxueuze vakantiehuis was er veel te zien. Gelegen aan de sierlijke Waal maakt Vakantiehuis Nijmegen de overbrugging tussen luxueus genot en de vrije natuur. Deze riante boerderij is voorzien van alle soorten gemakken voor ultiem comfort.  

Landstitel

Maasbert Schouten is voor een breed publiek vooral bekend door zijn uitspraak dat Vitesse mee zou gaan spelen om de landstitel. Hij vertelde uitvoerig over zijn periode bij Vitesse. Eerst als sponsor en later als eigenaar. Bij de verkoop van Vitesse aan Merab Jordania sprak hij de legendarische woorden. Schouten was met zijn bedrijf AFAB, een financiële dienstverlener gericht op consumentenkrediet, betrokken geraakt bij de Arnhemse club. Het bedrijf bouwde Schouten op vanuit een ‘kamertje in Amsterdam’ tot een vooraanstaand bedrijf met 1.000 werknemers. Heel hard werken, durf, het juist inschatten van risico’s en de ideale mix van adverteren in de krant en sportsponsoring, maakten AFAB zó succesvol dat Schouten in de Quote 500 terecht kwam.

Achilles

Na zijn periode als voetbalbestuurder bij Vitesse heeft hij zich bij nog een andere club bestuurlijk ingezet. Schouten was namelijk voorzitter van de RvC van Achilles. Helaas moest hij daar door persoonlijke omstandigheden mee stoppen. Hij volgt Achilles nog steeds en wil zeker weer eens naar De Heikant komen. Het applaus voor René van der Wal en Matje Schaap voor de ontvangst, de sponsorcommissie voor de organisatie en Maasbert Schouten voor zijn interessante en open verhaal was volkomen terecht.