Kennismaking met Ruud Kaiser

Onlangs spraken we met de trainer van ons vlaggenschip over de vreemde periode dat hij bij ons als trainer actief is.

Wie is Ruud Kaiser?

Ik ben in 1960 geboren in Amsterdam en als baby verhuisd naar Maarheze. Vervolgens heb ik in heel Nederland gewoond omdat mijn vader steeds van baan wisselde. Van Maarheze naar Leek vervolgens Hoogezand, Ridderkerk en Emmercompascuum. Na het behalen van mijn HAVO diploma begon mijn profvoetbal carrière. Toen ik bij Go Ahead Eagles mijn eerste profcontract had getekend, verhuisde ik naar Deventer. Vervolgens heb ik 14 jaar betaald voetbal gespeeld in 4 verschillende landen. Tijdens mijn voetbalcarrière ben ik begonnen met het behalen van mijn trainersdiploma’s en vanaf mijn 30e levensjaar tot nu ben ik werkzaam als trainer. Als trainer heb ik gewerkt in Nederland, België, Engeland en Duitsland. De laatste jaren ben ik werkzaam in het amateurvoetbal en nu dus trainer van Achilles’29.

Ruud Kaiser

Over de eerste maanden bij Achilles’29

Samen met de technische commissie waren we vanaf februari tot eind mei 2 tot 3x per week in gesprek met toekomstige nieuwe spelers voor Achilles’29. Het is ons gelukt om 15 nieuwe veldspelers en 3 nieuwe keepers vast te leggen. 3 spelers van het vorige seizoen die we er graag bij wilde hebben, zijn gebleven (Dylan, Storm en Isaac).We zijn eerst in de maand mei coronaproof gaan trainen om elkaar alvast te leren kennen. Vanaf 20 juli begon de voorbereiding op het huidige seizoen. Door omstandigheden moesten we met een hele kleine selectie de voorbereiding spelen. We hadden gemiddeld 13, 14 veldspelers tot onze beschikking en we hebben zelfs 2 jongens van onder 19 laten meespelen om wedstrijden door te kunnen laten gaan. Het was een moeizame voorbereiding dus met een te smalle spelersgroep. Budget technisch gezien kon het helaas niet anders.

Op papier hebben we 4 vleugelspitsen en 2 centrumspitsen. In de voorbereiding en ook toen de competitie begon hadden we nog maar 1 fitte vleugelspits en 1 fitte centrumspits. Toch zijn we in een 1-4-3-3 gestart maar het ging moeizaam, vandaar dat we zijn overgeschakeld naar een 1-4-4-2 systeem. Hiermee haalden we bijna resultaat tegen Duno maar helaas gooide de scheidsrechter in de laatste seconde roet in het eten. We verloren in Capelle na een 0-1 voorsprong in de rust met 3-1. Daar bleek ook ons 1-4-4-2 systeem kwetsbaar.

In de laatste wedstrijd voor de nieuwe corona break hadden we eindelijk onze aanvallers allemaal fit en speelden we een uitstekende wedstrijd tegen het nog ongeslagen Jodan Boys. Helaas verloren we ook deze wedstrijd maar de manier van spelen in toch weer een 1-4-3-3 systeem zag er goed uit. Na een duidelijke handsbal in blessuretijd kregen we geen penalty, het zat dus weer niet mee. Opvallend is wel dat we in de voorbereiding 3x van een hoofdklasse zondag tegenstander hebben gewonnen maar dat het tegen een zaterdag hoofdklasser nog niet is gelukt is.

Net op het moment dat al onze aanvallers eindelijk fit waren en we het gevoel kregen dat de eerste overwinning er aan zat te komen kwam de 2e lockdown. We hebben een tijd in groepjes van 4 doorgetraind maar ook dat mag nu niet meer.

Hoe bevalt de hoofdklasse?

Persoonlijk vind ik het jammer dat we niet in de zondag hoofdklasse spelen met prachtige derby’s tegen Orion, Juliana’31, Udi’19 en AWC. Zoals al vermeld hebben we tegen de eerste 3 genoemde clubs in de voorbereiding gespeeld en gewonnen! In de hoofdklasse zaterdag hebben we behoorlijk lange uitreizen aangezien de meeste clubs uit de randstad komen. De tegenstanders in de zaterdag hoofdklasse zijn volgens mij ook van een zwaarder kaliber. Deze clubs hebben meer budget en meer keus uit talentvolle spelers die bijvoorbeeld afvallen bij Feyenoord, Sparta, Excelsior en Den Haag. Veel van deze afvallers spelen dan ook in de hoofdklasse zaterdag.

Ons team heeft nog wat aanpassingsproblemen. Een aantal van onze spelers heeft al 3e divisie of hoofdklasse gespeeld maar we hebben ook spelers gehaald uit de 2e, 3e en 4e klasse waar ze uitblinker waren. Deze spelers hebben nog tijd nodig om aan dit hogere niveau te wennen.

Na 5 wedstrijden is de competitie stop gezet. Hopelijk wordt de competitie in zijn geheel uitgespeeld. Dan hebben we nog 25 wedstrijden om onze valse start te herstellen. Met het fitter worden van de spelersgroep heb ik er alle vertrouwen in dat we in deze 25 wedstrijden onze punten gaan pakken.

Richting onze trouwe supporters en sponsoren wil ik nog wel wat zeggen. De start was moeizamer dan gedacht. Als Achilles’29 komen we van heel ver en ik vraag iedereen om geduld te bewaren en het vertrouwen te blijven geven aan de hard werkende mensen achter de schermen. Het bestuur, de technische commissie, de sponsoren en de supporters moeten achter elkaar blijven staan. Ik heb tot nu toe veel warme mensen met een positieve instelling mogen leren kennen bij Achilles’29. Mensen op de achtergrond die zo veel voor de club doen (André, Marion, Bert, Angela, Henk, Ronald en dan vergeet ik er nog een aantal), die verdienen het om eindelijk beloond te worden met mooie resultaten.

Beste spelers dat is een belangrijke boodschap naar jullie toe, voor al deze mensen doen we het!

En daar sluiten wij als bestuur graag bij aan! Wij hopen jullie snel weer te zien spelen op sportpark Noord!

Onverwoestbare Achilles