jubilarissen

Tijdens onze drukbezochte nieuwjaarsreceptie op 4 januari 2020 in het clubgebouw van de Reisduif werden de volgende jubilarissen gehuldigd.

25 jaar: Arjen Rijkens een trouw lid met vele verdiensten als elftalleider, lid van de activiteitencommissie en de oud ijzer actie. Al lange tijd woonachtig in Beuningen maar mede door diverse vriendschappen nog altijd lid van onze vereniging. Een doorzetter pur sang onder het motto: kop dur veur.

25 jaar: Maike van der Voort-Verriet telg uit een echte Achillesfamilie. Maike mag gerust een fanatiekere supporter worden genoemd en ze heeft dat van geen vreemde. Zit ook in de commissie voor ons 90-jarig jubileum dat helaas moest worden uitgesteld.

40 jaar: Andy Verstraaten al vele jaren zeer actief in ons Achilles. Vele jaren actief in het jeugdbestuur en in de kidsclub. Trouw, en hem is nooit iets teveel gevraagd, een man waarop je kunt bouwen. Was ook vele jaren als spelend lid actief t/m het 2e elftal.
40 jaar: Rick van Loon ook voor zijn familienaam al vanaf jonge leeftijd aan de club verbonden. Altijd bereid een bijdrage te leveren bij de kidsclub. Ook actief in de commissie die ons 90-jarig jubileum organiseerde net als Maike en Andy. Met rijsschool de Schakel ook een trouwe sponsor.

50 jaar: Gerrit Weijers heeft vele wedstrijden voor Achilles gespeeld, ook in ons 1e elftal. Befaamd om zijn instelling en goede koptechniek. Daarnaast heeft Gerrit ook als leider van ons 3e elftal jaren zijn beste beentje voorgezet voor Achilles. Met zijn vrouw Mientje hondstrouw aan onze mooie club.

50 jaar: Joop Kerkhoff legendarische spits die honderden keren voor ons 1e elftal scoorde en deel uitmaakte van het kampioensteam 1983. Was in die jaren een van de beste spitsen in het Nederlandse amateurvoetbal en aanvalsleider van de vermaarde voorhoede met Harold Bons en Jos Derks. Befaamd om zijn perfecte timing en koptechniek.

50 jaar: Leo Hoogstraaten woont op een steenworp afstand van de plek waar onze club ruim 90 jaar voetbalde. Trouw bezoeker van de thuiswedstrijden en samen met buurtgenoot Peter. Hopelijk weet Leo ook de weg te vinden naar de plaats waar Achilles nu haar wedstrijden gaat spelen.

60 jaar: Carlie van Loon zeer actief, tientallen jaren, als vakman in onze klussengroep. Trouw maar eerlijk, komt altijd voor zijn mening uit. Een man op wie je kunt bouwen. Carlie heeft vele verdiensten als vrijwilliger, een trouwe zwart zit man met het hart op de juiste plaats. Had het moeilijk maar was er gewoon bij toe we de 16e december de Heikant moesten ontruimen.

60 jaar: Wiel Verriet tientallen jaren bestuurslid van onze vereniging. Nadat hij jarenlang met zijn vrouw Toos de kantine beheerde, scheiden zich rond 1997 de wegen. Wiel bleef lid al liet hij zich wel bij de wedstrijden zien maar niet meer in de Kuier. De laatste bijeenkomsten in de Kuier liet Wiel op correcte wijze zijn mening horen en ook vandaag is hij hier aanwezig.
60 jaar: Jan Weijers heeft gedurende een lange reeks van jaren samen met zijn vrouw en kinderen veel werk verzet op de Heikant. Materieelman bij het 1e team in succesvolle jaren. Velen kennen Jan eigenlijk niet anders als Jan van Zus Pötjes. Ook bij de jeugd was Jan lang actief als leider en grens- of scheidsrechter.

60 jaar: Erik van Ekelenburg kind van het Vilje en dus al heel lang lid. In het verleden rechtsback van het 1e team en met z’n uitschuifbare benen was je Erik zo nog niet voorbij. Harde werker en nog altijd zeer actief in de groep die ondersteuning biedt aan het bestuur. Is met regelmaat op pad met Jan Koolen op zoek naar sponsoren.

70 jaar: Piet Pouwels is een harde werker die zelfs op een leeftijd boven de 80 jaar zelfs stratenmakers werk niet schuwt. Een stille kracht voor onze vereniging. Piet kan nog altijd geweldig genieten van het klussen en het welverdiende biertje na vier uur. Ook vaste bezoeker bij de wedstrijden van ons eerste. Ongetwijfeld is hij er weer bij als er op onze nieuwe plek wat handjes nodig zijn.

Doordat er een fout is geslopen in een deel van de ledenadministratie kloppen bij een aantal mensen de aanvangsdatums van het lidmaatschap niet. Wij gaan dit de komende tijd rechtzetten en zullen de mensen die vergeten zijn op een goed moment alsnog in de bloemetjes zetten.