Joel Tshibamba versterkt Achilles’29

Achilles’29 is verheugd te kunnen melden dat Joel Tshibamba het aankomende seizoen in het wit zwart speelt. Tshibamba komt over van Afro Napoli (Italië).

De 32-jarige Tshibamba, aanvaller of aanvallende middenvelder van beroep, speelde in de jeugd van onder andere Blauw Wit en Quick 1888, toen NEC zijn talent ontdekte en hem naar de Eendracht haalde. Tshibamba brak door en haalde de hoofdmacht van NEC. Hij speelde met NEC wedstrijden in de eredivisie en in de UEFA cup.

Na NEC begon Tshibamba aan een waar ‘avonturiersbestaan’ dat hem bij profclubs in diverse landen bracht. De meest uit het oog springende, is topclub Lech Poznan uit Polen. Hij speelde met deze club in de voorronde van de Champions League en later in de Europa League. Ook speelde Tshibamba twee interlands voor Congo, waarin hij twee keer scoorde.

Inmiddels is Tshibamba teruggekeerd in Nederland en woonachtig in Malden. Hij kiest voor een maatschappelijke carrière en wil dat graag combineren met voetballen bij Achilles’29, waarin hij zijn ervaring wil overbrengen op de jongere spelers in de selectie.

Achilles’29 heet Tshibamba van harte welkom bij de club en wenst hem alvast veel succes toe.

Joel Tshibamba