In memoriam jan koolen

Donderdagochtend 4 april bereikte ons het droevige nieuws dat Jan Koolen op 74 jarige leeftijd is overleden….
Jan was sinds 2010 lid van onze vereniging en was al die tijd de steun en toeverlaat van de sponsorcommissie en nauw betrokken bij Achilles’29.

In de beginjaren reed hij met regelmaat vanuit zijn woonplaats Tiel naar Groesbeek. Na enkele jaren was het de wens van zijn vrouw Hanny en Jan om dichterbij de kinderen, maar ook bij Achilles’29 te wonen. Vanuit Gennep en later Heijen, volgde Jan Achilles’29 op de voet. Toen Achilles’29 in 2018 stuurloos was, werd Jan in de ingelaste ALV unaniem tot nieuwe voorzitter gekozen, al was dit om bekende redenen maar voor twee weken.

Jan had de gave om altijd iedereen te enthousiasmeren, deals te sluiten en bedrijven aan onze club te binden.  Zijn trots was het binnenhalen van hoofdsponsors van Helden uit Tiel en later Cool Car Nederland in 2019.

Jan was een sterke verbinder. Bovendien was Jan een clubman die Achilles’29 altijd en overal positief benoemde. Of het nu aan de bestuurstafel was, in de bus bij de spelers of aan tafel bij potentiele sponsoren. De rust en het vertrouwen dat Jan uitstraalde werkte aanstekelijk.

Jan deed alles in het belang van zijn club Achilles’29. Als verbinder had Jan een grote inbreng in de terugkeer naar de Heikant. Jan was daarin bescheiden en sprak altijd in de wij vorm; ‘Samen hebben we dit gedaan’ en hij was ontzettend trots op de Achillesfamilie.

Ondanks de slopende ziekte die Jan overkwam, zette hij zich ook de afgelopen maanden nog voor 200% in om een prima deal te sluiten, betreffende de LED verlichting op het hoofdveld.

Op de businessbijeenkomst 21 maart jl. in Erlecom was Jan samen met zijn zoon en dochter nog aanwezig. Hij genoot van de fantastische avond, was trots op de organisatie, maar in gedachte ook al bezig met het naderende afscheid. De hoop die Jan lang had op nog wat extra tijd, werd immers kort voor deze bijeenkomst weggenomen, de artsen deelden hem mede dat verdere behandeling niet meer mogelijk was. Jan zijn tijd was op.

Jan, bedankt voor alles en wat je hebt betekend voor onze vereniging. Met veel respect zullen wij de herinneringen aan jou als een heel fijn mens en bezield lid levend houden.
Wij wensen Hanny en de kinderen veel sterkte met het verlies van Jan.

Jan rust in vrede… ✨


Afscheidsbijeenkomst bij Achilles

De informele afscheidsbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 9 april van 14:30 tot 16:00 uur bij Achilles’29. Om 14:00 uur is er gelegenheid om daar afscheid van Jan te nemen. Clubhuis De Kuier is vanaf 14:00 uur open voor iedereen, leden en niet-leden, familie en vrienden, om samen met elkaar terug te kijken op het leven van Jan.