In memoriam – Henk Verriet

Op zondag de 16 juli bereikte ons het bericht dat Henk Verriet was overleden, Henk was 83 jaar oud.

Henk is door zijn familiebanden automatisch en altijd aan Achilles verbonden geweest. Van zijn vrouw Dien kreeg hij volop de ruimte om alle tijd die hij wilde in de vereniging te stoppen. En dat deed hij met heel veel plezier en lang, en heel vaak samen met Dien.

De kinderen Theon en Michel sloten vanzelfsprekend ook bij Achilles aan en ze hebben de gezellige uitbundigheid van Henk meegekregen. Henk was op feesten eigenlijk altijd zo’n mens die de boel lekker aan de gang kreeg en waarbij niets te gek was, op een gezellige manier.

Fanatiek en op vele gebieden is hij actief geweest voor de club, zo is hij lang grensrechter van het 2e elftal geweest. Maar vooral de tijd bij de veteranen blijft onvergetelijk met vele anekdotes. Prachtige tijden en Henk keek er altijd met veel plezier op terug. Legendarische toernooien als afsluiting van het voetbalseizoen met feestjes tot in de kleine uurtjes er achteraan, het was genieten. Ook de vele weekendjes weg met de partners erbij waren erg gezellig, een mooie tijd waar ook Henk en Dien heel graag op terug keken. Daarnaast beleefde Henk het wel en wee van ons 1e elftal als supporter tientallen jaren trouw mee.

Een aantal jaren geleden kreeg Henk zoals zoveel mensen op leeftijd te maken met beginnende dementie. Henk en Dien verhuisden van de Stekkenberg naar de Rentmeester en later naar de Stationsweg. Op 3 juni vorig jaar mocht Henk nog de huldiging meemaken in verband met zijn 70-jarig lidmaatschap. Hij genoot er met volle teugen van, en dat op een avond dat we allen mochten horen dat we terug gingen keren op onze Heikant.

Toch nog onverwacht kwam er een einde aan het leven van Henk en moeten wij afscheid nemen van een trouw en gewaardeerd lid. De uitvaartdienst van Henk is op maandag de 24e juli om 10.30 uur in de Cosmas en Damianus kerk waarna Henk op de begraafplaats aan de Kloosterstraat zijn laatste rustplaats krijgt.

Wij condoleren Dien, Theon, Renate en Melvin, Michel en Manuela en wensen hen alle sterkte toe.

Henk, dank voor alles en rust in vrede!

Bestuur en leden Achilles’29