Onlangs ontviel ons wederom een gewaardeerd lid, Ben van Haaren, geboren in 1946. Ben speelde in zijn jeugdjaren al voor Achilles en stopte vervolgens tijdelijk met voetbal omdat er gewerkt moest worden. Het werk en voetbal waren niet te combineren maar in 1968 meldde Ben zich weer aan.  Waar drie van de zes broers in de groentehandel aan de slag gingen koos Ben een andere weg, hij werd lasser.

Ben heeft als vrijwilliger het nodige werk geleverd met zijn vakkundige handen. Hij lastte veelvuldig tijdens bouwprojecten als de kantine. Ook toen de KNVB de veiligheidsvoorschriften voor de Heikant aanscherpte in verband met de pilot in de Jupiler League, was Ben actief bij het lassen van poorten en andere zaken.

Ben was een trouw lid, bij uitwedstrijden was hij er niet bij maar thuis sloeg hij amper wedstrijden over. Zijn voetbalmaten Frans Müskens, Jan Kuijpers en Frank Ostendorp stonden altijd achter de dugout. Ben had altijd een zitplaats er tegenover. In de pauze dronken ze steevast een biertje maar na afloop keerde Ben altijd huiswaarts, los van het resultaat.

Ben was een positief mens, ijverig, handig, hardwerkend en trouw, een prettige man. Een jaar of vijf geleden werd hij getroffen door een herseninfarct. Samen met zijn vrouw Ria ging hij niet bij de pakken neerzitten. De woning werd aangepast en Ben doorliep geduldig het revalidatieproces. Het maakte hem mobiel zodat hij er op zijn scootmobiel lekker op uit kon trekken. Al was hij halfzijdig verlamd, het weerhield hem er niet van op zijn aangepaste fiets flinke tochten te maken en hij haalde ook zijn auto rijbewijs weer.

Hij kon zich prima vermaken aan de Grafwegen met alle aanpassingen en genoot volop van de prachtige plek waar hij woonde. Genieten van de natuur en de dieren was hem zijn lief. Het lassen was ook een mooie hobby en de vele metalen vogels in de tuin getuigen ervan. Zijn grote tuin lag er altijd netjes bij, opgeruimd als het karakter van Ben.

Op zijn scootmobiel toog hij zo lekker naar de wedstrijden. Hij was er ook nog in de voorbereiding op sportpark Noord waarop Achilles speelde op het Germania toernooi.

Eind januari was Ben niet lekker en al snel werd duidelijk dat er nogal wat aan de hand was. Hij onderging nog bestralingen en chemobehandelingen tot hij onverwacht op vrijdag 6 maart in de vroege avond insliep. Onverwacht en hard kwam het binnen bij Ria en het gezin. Vrijdag de 13e maart was het afscheid van Ben in  de Cosmas en Damianuskerk.

Wij wensen Ria, de kinderen en kleinkinderen alle sterkte toe om het verlies van Ben te dragen. Ben, dank voor je vriendschap en je verdiensten voor onze club en rust in vrede.

Leden Achilles’29