Hardleers Achilles’29 andermaal ten onder

Achilles’29 is ook de vierde wedstrijd van het seizoen tegen een nederlaag aan gelopen en staat derhalve nog steeds op 0 punten.

De beste kansen waren in de eerste helft voor de thuisploeg. Cappelle had al na vijf minuten op voorsprong kunnen staan, maar Rovroy voorkwam met een uitstekend blok. Achilles’29 groeide in de wedstrijd en had steeds meer de bal. Ook vandaag werden de spitsen niet goed bereikt waardoor het zelden gevaarlijk werd. Toch had Shanwary nog een kans om de score te openen. Aan de andere kant liet ook Cappelle zich niet onbetuigd. Bai Kamara moest nog eenmaal ingrijpen om een doelpunt te voorkomen en een niet te missen kans werd hoog over geschoten. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg Achilles’29 steeds meer grip en had het veelvuldig de bal. Een goede actie van Shanwary werd onreglementair gestopt. Een vrije trap was het gevolg. Graat legde panklaar op het hoofd van Kooijmans die eenvoudig binnen kopte. Stand 0-1 in het voordeel van de wit zwarten. Aangezien er in het vervolg van de eerste helft niks meer gebeurde mocht Achilles’29 eindelijk met een voorsprong aan de thee.

Na rust gooide Cappelle een extra portie energie in de duels. De eerste kansjes leidde echter tot niks. Sterker nog, Achilles had de mogelijkheid de score uit te breiden, echter het schot op doel had te weinig snelheid om de Cappelle doelman te verrassen. Schrijnend om te zien was dat een aantal spelers het niet op konden brengen om de mouwen op te stropen en in de tactische discipline te blijven spelen. Het gevolg was dat Achilles’29 zich de kaas van het brood lieten eten en in mum van tijd op een onoverbrugbare achterstand kwam te staan. In een tijdsbestek van tien minuten boog Cappelle de achterstand om in een 3-1 voorsprong. Drie maal gebeurde dit uit een standaard situatie! Vermeld moet worden dat de derde goal in eerste instantie door zowel scheidsrechter als grensrechter niet toegekend werd. Beide wuifde het protest van Cappelle weg, om 30 seconden later op advies van diezelfde assistent scheidsrechter de goal alsnog toe te kennen. Neemt niet weg dat Achilles op basis van de tweede helft niets meer dan een nederlaag verdiend heeft en er echt uit een ander vaatje getapt moet worden wil het wedstrijden naar zich toe gaan trekken.

Opstelling: Kanters – Kooijmans – Bai Kamara – Rovroy – van Gerwen – Deriu – Camara – Shanwary – Graat – Agha – Mapinga

Man of the match: Bai Kamara