Elsendorp Jeugdkamp 2022

Afgelopen weekend stond na een afwezigheid van 2 jaar, eindelijk weer op het programma bij de AGC Jeugd : Jeugdkamp in Elsendorp. Met goede zin en mooi weer vertrok de delegatie vrijdag rond 16.00 vanaf het terrein van sportpark Noord.

Na een klein uurtje rijden was de aankomst in Elsendorp en werd snel door iedereen het gewenste stapelbed gekozen en was men klaar voor de activiteiten.

Snel, de voetbalschoenen aan en naar het veld, onderweg hier naartoe, werd de jeugd verrast met een echte stormbaan, welke het hele weekend beschikbaar was, heel veel dank aan de sponsor.

Vrijdags werden er teams voor het hele kamp gemaakt, en kon men starten met het 4 tegen 4 toernooi. ’s Avonds was het tijd voor een gezellig BINGO avond met leuke prijsjes en met natuurlijk wat lekkers tussendoor. Na een onrustige maar zeer gezellige nacht, was het zaterdagmorgen op tijd eruit voor het ontbijt.

Nog even de stormbaan testen, om vervolgens richting Gemert te gaan voor de Vossenjacht. Met een stralend zonnetje, werden de nodige kilometers gewandeld op zoek naar de vossen. Enkele vossen waren (te) goed verstopt, waarschijnlijk lag de automonteur nog onder de auto en was de straatreiniger, heel Gemert aan het schoonmaken. Uiteindelijk waren na 2 uur de meeste vossen gevonden en waren Hollandse spellen allemaal goed uitgevoerd.

Terug in Elsendorp was het alweer tijd voor de penalty bokaal. Speciaal was er een TOP keeper ingevlogen luisterend naar de naam Stephan Lieffers, hij was de keeper om te verslaan. De spelers waren in vorm, want vele ballen kon Stephan uit het netje halen. De keeper gaf na de wedstrijd aan, twijfels te hebben over de afmetingen van het doel, bij nameting onterecht. Vele ronden later was uiteindelijk alleen Djim nog over en werd hij de verdiende winnaar van de penalty bokaal, aangezien hij ook de extra ronde nog wist te winnen.

Voor het avond eten, werd nog snel, het transfer spel gespeeld om vervolgens aan tafel te gaan en de beroemde Bep-soep weg te smullen. ’s Avonds een kampvuur en een speciale song, op de song tekst van ‘Ik ga Zwemmen in …., voor onze Bep, die voor de 40e keer mee op jeugdkamp was. Bep proficiat van ons allen. Zondagmorgen was het tijd voor de Jan de Bruin bokaal, de jeugd deed fanatiek mee met alle spellen, om een gooi te doen naar de 1e plaats. Uiteindelijk was Sebas, de grote winnaar, met Jasper en Taim, op een welverdiende 2e en 3e plaats.

Overall winnaars bij de teams werden de teams van Barcelona en Liverpool.

Nadat iedereen de tassen had ingepakt, nog even snel een laatste keer over de stormbaan en was het kamp 2022 alweer voorbij waarna om 14.30 uur weer iedereen moe en voldaan op Noord arriveerden. Namens alle kampbegeleiders bedanken wij de jeugd voor hun enthousiasme, betrokkenheid, inzet en samenwerking. We hebben van jullie genoten.

Begeleiding Jeugdkamp 2022