Daan Disveld naar Achilles’29

De 29-jarige Daan Disveld zal in het nieuwe seizoen de selectie van Achilles’29 komen versterken. De verdediger tekent een contract voor één seizoen.

Daan komt over van vv DOVO waar hij in het seizoen 2019-2020 bij de selectie aan sloot en zijn wedstrijden nu nog voor speelt. Hij is een centrale verdediger (of rechtsback) met veel voetballende kwaliteiten, staat verdedigend zijn mannetje en beschikt over leiderschap.

De Lentenaar speelde vanaf de D-pupillen bij NEC en doorliep er de hele jeugdopleiding. Hij stroomde door naar het eerste elftal, maakte zijn debuut tegen FC Groningen, maar vertrok uiteindelijk door gebrek aan perspectief. In FC Den Bosch vond Daan een nieuwe club, hij speelde er regelmatig, maar besloot zich op zijn maatschappelijke carrière te gaan richten. Via TEC en DOVO beland hij nu bij Achilles’29. Zijn grootste avontuur beleefde Daan als jeugdspeler. Hij kwam als aanvoerder uit voor Nederland onder 17 en werd samen met spelers als Memphis Depay, Tonny Vilhena en Karim Rekik Europees kampioen.

De technische commissie over het aantrekken van Daan: “met Daan halen we wederom een speler met een schat aan ervaring en leiderschap binnen. Als verdediger komt Daan graag in de duels en is een harde werker. Ook voetballend levert hij een belangrijke bijdrage in de opbouw.”

Welkom en veel succes bij Achilles’29, Daan

Daan Disveld