In de reeks “BUSINESS IN DE SPOTLIGHT” geven wij business leden de mogelijkheid om zichzelf te presenteren.

Van Kessel  100 jaar jong, maar kijkt volop vooruit!

In deze reeks trappen we af met Van Kessel, al jaar en dag trouw verbonden aan Achilles’29.

Van Kessel 100 jaar jong…  Zeg nu zelf, hoeveel bedrijven kunnen melden dat ze al 100 jaar bestaan? Om dat te bereiken moet je afgelopen jaren toch wel iets goeds gedaan hebben.  We spraken met Bart De Keuster, marketing manager bij Van Kessel, wie vol trots vertelde over het familiebedrijf en de groei van de afgelopen jaren.

In 2021 blaast Van Kessel 100 kaarsjes uit. In al die tijd is het bedrijf van een één persoons lampolie en kolenhandel uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de oliemarkt in Zuid- en West-Nederland met inmiddels 98 medewerkers, 34 tankstations en een wagenpark van 26 tankwagens. Hiermee worden vanuit het hoofdkantoor in Milheeze (gemeente Gemert-Bakel) brandstoffen, smeermiddelen en vetten geleverd aan zakelijke relaties in landbouw & loonwerk, landbouwmechanisatie, transport, grondverzet, industrie, garagebedrijven en tankstations.

Familiebedrijf met blik op de toekomst

Opgericht in 1921, heeft Van Kessel reeds een lange en kleurrijke geschiedenis achter de rug. In de jaren ’20 startte Jan van Kessel met het lokaal distribueren van lampolie en kolen. Jan van Kessel (2de generatie) bouwde in de jaren ’60 het bedrijf van zijn vader verder uit door huisbrandolie te leveren aan de vele varkensboeren in de streek. Vanaf 1988 groeide dit Brabantse familiebedrijf met Joan van Kessel (3de generatie) aan het roer verder door tot een belangrijke speler in de diesel-, smeermiddelen- en tankstationsector in Zuid- en West-Nederland. En de blik blijft strak op de toekomst gericht, met investeringen in tankstations met duurzame brandstoffen (Greenpoint) én met Stan van Kessel (4de generatie) die reeds volop meedraait in het bedrijf.

Officieel partner van smeermiddelfabrikanten

Strengere oliespecificaties, longlife-intervallen, technisch advies, opslag & milieu, … professioneel onderhoud van auto’s, vrachtwagens en tractoren is tegenwoordig meer dan zomaar een flesje olie met de juiste viscositeit uitzoeken. Daarom heeft Van Kessel gekozen voor nauwe samenwerkingsverbanden met toonaangevende smeermiddelfabrikanten zoals Castrol, BP, Argos, Total en Mobil, zodat de productkwaliteit en technische ondersteuning te allen tijde gewaarborgd blijft. Zo is Van Kessel bijvoorbeeld door Castrol aangesteld als de enige Castrol Autorized Distributor voor Zuid-Nederland.

Koploper in de energietransitie

Ondertussen wordt er al volop gewerkt aan de nakende uitdagingen van het Klimaatakkoord en de energietransitie. Onder de merknaam Greenpoint timmert de Van Kessel groep hard aan de weg met initiatieven voor duurzame brandstoffen en energie. Zo opende men de afgelopen jaren al 10 Greenpoint multi-energy tankstations met duurzame brandstoffen, bouwde men een laadplein bij een taxibedrijf, werden openbare laadpalen geplaatst en zijn er vergevorderde plannen voor waterstoftankstations. Daarmee lijken de eerste stappen naar de volgende 100 jaar al gezet!

Voor meer informatie of productvragen gaat u naar www.vankesselolie.nl