Bizar slot in Groesbeek, arbiter Tulen eist negatieve hoofdrol op

Achilles’29 is in de extra tijd van de wedstrijd tegen Duno tegen een 0-1 nederlaag aan gelopen. Scheidsrechter Tulen eiste een negatieve hoofdrol op.

De wedstrijd tussen Achilles’29 en Duno was aanvankelijk in evenwicht. In een open eerste helft hadden beide ploegen goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Voor Duno stond de paal in de weg, voor Achilles’29 de lat, nadat Deriu na een goede aanval dacht te gaan scoren. Er gebeurde van alles voor beide doelen, maar desondanks werd een 0-0 ruststand bereikt.

Na rust een iets feller Duno, dat na een tactische aanpassing iets meer grip op de Groesbekers kreeg. Het leverde een interessant voetbalgevecht op, waarbij meer en meer duidelijk werd dat de ploeg die een goal zou maken als winnaar uit de strijd zou komen. Het voetbalgevecht bleef sportief tot de laatste minuut, ware het niet dat arbiter Tulen het nodig vond om gelijkwaardige overtredingen aan Achilles’29 zijde te bestraffen met een gele prent en het aan Duno zijde telkens weer met een vermaning af deed.

Het duel leek af te stevenen op een terecht gelijkspel, totdat diezelfde arbiter Tulen de hoofdrol op zich nam. Een terecht gegeven vrije trap werd in de Achilles muur geschoten en via het hoofd van Storm Deriu tot corner verwerkt. Tot ieders verbazing zag arbiter Tulen, als enige op het gehele sportpark, een handsbal. van der Looy, notabene helemaal aan de andere kant van de muur, werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Vol ongeloof probeerde van der Looy, samen met zijn ploegmaten Tulen van zijn onschuld te overtuigen, maar Tulen bleef bij zijn besluit. Achilles’29 moest met 10 man verder, Duno kreeg een vrije trap op de rand van het zestien meter gebied cadeau. Dit cadeautje werd door spits Talsma op fraaie wijze uitgepakt. Zijn streep verdween in het kruis, 0-1.

Achilles’29 stond andermaal met lege handen en zocht gedesillusioneerd de kleedkamers op.

Opstelling Achilles’29: Kanters – Kooijmans – Bai Kamara – Rovroy – van de Looy – Deriu – Camara – Shanwary – Graat – Lemmen (66′ Koko Nyange) – Mapinga (58′ Agha)

Man of the match: Kanters