Aftrap meisjesvoetbal Groesbeek

In een volle zaal in De Mallemolen, met voetballers, ouders, commissie- en bestuursleden en aankomende voetballers, heeft Kika van Es het project meisjesvoetbal in Groesbeek afgetrapt. De oud-speler van o.a. Achilles’29, FC Twente en Ajax vertelde over haar carrière. Hoe ze als meisje zich tussen de jongens staande moest houden, de kans die ze bij Achilles kreeg en de successen met natuurlijk de Europese titel met Oranje. Kika vertelde ook over de makkelijke en de moeilijke weg: Het lijkt zo simpel om de makkelijke weg te nemen, maar daar is het druk, waardoor de moeilijke weg misschien wel beter is. Dit geldt voor een carrière in het voetbal, maar misschien ook wel voor het unieke project van DVSG, De Treffers, Germania, Groesbeekse Boys en Achilles’29.

Henk Albers vertelde alles over de plannen. De moedige stappen die er al gezet zijn en wat er de komende tijd nog allemaal op de planning staat. De ambitie is om vanaf volgend seizoen met gezamenlijke team(s) competitie te gaan spelen. De samenwerking voor het meisjesvoetbal (of toch beter meidenvoetbal) is dat alle kinderen gelijke kansen krijgen om te sporten. Dus ook meiden die willen voetballen.

Terecht waren er veel complimenten en applaus voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit voor Groesbeek unieke project. Namens Achilles hebben Bert Arents en Karen Lommes veel werk voor het project verzet. Blijf de kanalen van Achilles en de andere clubs en meisjesvoetbalgroesbeek.nl volgen voor alle ontwikkelingen.