Achilles’29 Zaterdag 2 goes Düsseldorf again

Afgelopen Hemelvaartsweekend reisde Achilles’29 zaterdag 2 wederom af naar het Duitse Düsseldorf voor het jaarlijkse teamweekend. Waar de delegatie vorig jaar nog moest vertrekken vanaf Tankstation Oomen, was dit jaar gelukkig weer het eigen vertrouwde Sportpark de Heikant hét vertrekpunt richting de oosterburen.

Eenmaal aangekomen in de stad aan de Rijn werd al snel de weg vervolgd naar der Altstadt. In de smalle straatjes van der Altstadt, de oude binnenstad van Düsseldorf, hebben de heren allereerst genoten van heerlijke, typische Duitse gerechten om vervolgens op het terras langs de rivier over te gaan op het traditionele Altbier. Hier vond tevens de ontgroening van de debutanten plaats. Al staand op de tafel werd door Daan Hijmans, Nick Visser en Wouter van Duijnhoven een halve liter bier, onder het toeziend oog en luid applaus van Duitse feestvierders, naar binnen ge-at.

Vrijdagavond staat bekend om Keuken Kampioen Divisie-voetbal. De laatste speelronde was allesbeslissend voor het kampioenschap van de eerste divisie. Dé competitie waar het vlaggenschip van Achilles’29 6 jaren geleden nog onderdeel van was. In das Restaurant/Musikbar Hexe Bolker4 hebben de heren, naast de ontelbare Weißbiertjes en Nachos met mond verbrandend hete jalapenos, genoten van het “Schachelprogramm” en zagen Heracles Almelo het kampioenschap binnen slepen. De avond werd voortgezet in de discotheek waar vorig jaar de afsluiting plaatsvond, namelijk de Kuhstall. Met maar liefst 15 liter wodka-Fanta achter de kiezen, ging de avond door tot in de latere uurtjes.

Zaterdag 20 mei 2023 stonden leuke activiteiten op het programma. De heren zijn opnieuw met elkaar de sportieve strijd aangegaan op de bowlingbaan. Geruimere tijd leek het erop dat Erik Zwartjes zijn titel zou prolongeren, maar het was uiteindelijk Wouter van Duijnhoven die als winnaar uit de bus kwam. Aansluitend hierop is de weg wederom vervolgd naar der Altstadt. Onder het genot van een heerlijk diner en voldoende alcoholische versnaperingen zagen de heren FC Bayern München punten verspelen. Gaat de “Rekordmeister” hiermee na 11 opeenlopende kampioenschappen naast de schaal grijpen? Afsluitend hebben de spelers van Achilles’29 zaterdag 2 discotheek Oberbayern bezocht. Zoals Kuba Blazejewski in de groepsapp zei: “Betere toiletpot dan die ik vorig jaar zag”. Een avond voor in de boeken en fantastisch slotstuk van een geweldig teamweekend!

Alvorens de heren van Achilles’29 zaterdag 2 zichzelf gaan voorbereiden op het seizoen 2023/2024 staat op 10 juni nog eerst de allesbeslissende wedstrijd tegen Trekvogels 9 op het programma. In een rechtstreeks duel, waarbij beide teams op 8 punten staan, gaat uitgemaakt worden wie niet een-na-laatste, maar twee-na-laatste wordt in de 5e klasse 01. Ondanks dat degradatie hiermee nog ontlopen kan worden, gaat het 2e elftal volgend seizoen een klasse lager voetballen, waardoor hopelijk meer wedstrijden omgezet kunnen worden in winst.

Hiervoor zijn al de benodigde versterkingen aangetrokken uit Nijmegen. Bij dezen willen wij de heren van SV Nijmegen nogmaals van harte welkom heten op Sportpark de Heikant bij Achilles’29. Voor het op de derde helft georiënteerde team staat aanstaande zaterdag 27 mei eerst gezamenlijk het zwart-wit feest op de planning, voordat de nieuwe equipe zich daadwerkelijk klaar gaat maken voor de beruchte 6e klasse.