Achilles’29 wint moeiteloos, maar degradeert naar de tweede klasse

Achilles’29 heeft vandaag gedaan wat het moest doen om het kleine beetje hoop op overleven in stand te houden, namelijk winnen. DZC’68 werd met 3-0 geklopt, echter de uitslagen op de andere velden bleken in het nadeel van de Groesbekers, waardoor degradatie een feit is.

Om 14.30 werd er afgetrapt tegen DZC’68 en direct werd duidelijk dat Achilles’29 de betere partij was. Bij vlagen goed combinatiespel leverden (kleine) kansen op, maar gescoord werd er niet. DZC’68 kon er weinig tegenover zetten, waardoor de ploeg van trainer Pothuizen eenvoudig overeind bleef. Het was lang wachten tot er gejuicht kon worden, maar een splijtende pass van Massimo Fonseca Hoogerwerf bracht de op snelheid zijnde Germain Trim in stelling: 1-0. De koek was nog niet op, want diezelfde Germain Trim trakteerde het publiek op een knap staaltje traptechniek. In de 45e minuut schoot hij een bal van 40 meter!! over de Doetinchemse doelman tegen het net: 2-0.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Achilles’29 bleef de betere partij, speelde prima combinatiespel en creëerde nog kansen om tot een grotere score te komen. Een handsbal in de 16-meter werd over het hoofd gezien, Isaac Quaye mikte op de lat en andere kleine mogelijkheden werden niet benut. Toch was het Quaye die met een kopbal 3 minuten voor tijd voor de 3-0 mocht aantekenen.

Nog even was het spannend, want op dat moment stond Sliedrecht nog 0-1 achter. Doordat zij zich in de laatste minuten nog naar een 2-1 overwinning schoten, is Achilles’29 officieel gedegradeerd.

Deze degradatie is natuurlijk niet in de afgelopen weken of vandaag tot stand gekomen, maar in de eerste fase van het seizoen bleek de ploeg onvoldoende op elkaar ingespeeld om tot resultaten te komen. Nog één wedstrijd in de eerste klasse en dan kan het vizier op het nieuwe seizoen.