Achilles’29 heeft vanavond een eenvoudige overwinning (1-9) op het eerste elftal van Germania geboekt. Dat mag, gezien het niveau verschil (hoofdklasse en derde klasse), geen wonder genoemd worden.

Van meet af aan was Achilles’29 de bovenliggende partij en na vijf minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Twee maal goed verzorgde druk leidde tot twee defensieve fouten bij Germania. Esmat Shanwary (0-1) en Teun Lemmen (0-2) maakte dankbaar gebruik. Het bleef in het vervolg snel gaan. Germania probeerde het wel, maar kwam er nauwelijks aan te pas. Gedurende de eerste helft krikte Achilles’29 de tussenstand op tot een 0-5 ruststand. Taher Agha werd gelanceerd en rondde beheerst af voor 0-3. De 0-4 was wonderschoon, een fantastische steekpass van Bjenze Graat bereikte Esmat Shanwary die prima afrondde. Ook de 0-5 was prima waarbij Taher Agha op snelheid over de flank bewoog en Teun Lemmen in staat stelde te scoren.

Na rust een zelfde spelbeeld. Germania probeerde de voetballende oplossing te blijven zoeken, maar het niveau verschil was gewoonweg te groot. In de 54e minuut kwam Achilles’29 derhalve op 0-6 door een goede kopgoal van Teun Lemmen, zijn derde van de avond. Nog geen twee minuten later stond de 0-7 op het scorebord. Nadat de poging van Teun Lemmen afketse, nam Bjenze Graat de afvallende bal van 20 meter vol op de pantoffel, een schitterende goal tot gevolg. Eén minuut later was het weer raak. Dit keer mocht onder 19 debutant Arshia Nadjati na uitstekend klaar leggen van Teun Lemmen zijn debuut bekronen met een doelpunt. Ook hij schoot schitterend raak, 0-8. Nog was het niet op, want drie minuten later, er waren op dat moment 60 minuten gespeeld, wist Isaac Quaye te onderscheppen, een rush eruit te persen en het overzicht te bewaren. Hij stelde Taher Agha in staat de 0-9 aan te tekenen.

Niet veel later volgde een drinkpauze, het moment voor Kaiser om te wisselen. De licht geblesseerde Storm Deriu kwam in de ploeg voor Dylan Rovroy en Tristan Suarez, eveneens speler van onder 19, verving Taher Agha. In de rust was de van een blessure teruggekeerde Sjoerd van der Looy al vervangen door de eveneens van een lichte blessure teruggekeerde Jesse van Gerwen.

Na de drinkpauze geloofde Achilles’29 het wel. Het werd nonchalant in de passing en had niet meer de drang om voor een tiende treffer te gaan. Germania, zoals eerder benoemd, ondanks de grote achterstand bijzonder sportief en hard werkend, werd beloond door dankbaar gebruik te maken van balverlies van Graat en de eretreffer op het scorebord te schieten, 1-9. Dit was tevens de eindstand.Tijdens het toernooi worden na de wedstrijd strafschoppen genomen. Achilles wist vijf maal raak te schieten, waar Niek van Dijk één strafschop van Germania wist te stoppen.

Opstelling Achilles’29van Dijk, v/d Looy (46. van Gerwen), Rovroy (60. Deriu), Kooijmans, Quaye, Janssen, Graat, Shanwary, Agha (60. Suarez), Lemmen, NadjatiBai Kamara (ziek), Camara (blessure), Heesakkers (blessure), Koko Nyange (blessure), Mapinga (herstellende van een operatie), Smajic (vakantie) en ontbraken vandaag.