Achilles’29 ook na twee wedstrijden met lege handen

Het is Achilles’29 niet gelukt punten mee te nemen uit ‘s-Gravenzande. Een teleurstellende eindfase bezorgde Achilles’29 uiteindelijk een 3-0 nederlaag.

In de beginfase van de wedstrijd had de thuisploeg het meeste balbezit, maar net zoals vorige week had Achilles’29 de beste kans om op voorsprong te komen. Lemmen werd weggestuurd, dreef iets te ver naar buiten maar wist de vrijstaande van Gerwen te bereiken. Zijn inzet werd op het nippertje tot corner verwerkt. In het vervolg van de eerste helft speelde Achilles’29, net als vorige week, te bescheiden. Het leverde vooral wat afstandsschoten van de thuisploeg op. De verzwakte voorste linie bij de wit-zwarten zette daar aanvallend weinig tegenover. Een logisch gevolg was een 0-0 ruststand.

Na rust kwam Achilles’29 wat beter voor de dag. Het had in het eerste kwartier het meeste balbezit en zocht geduldig naar het moment om toe te slaan. De mogelijkheden leverden niks op. Zo had Lemmen in e 57e minuut iets teveel tijd nodig om de score te openen. Ook een vrije trap op de rand van de 16 van Graat werd niet gevaarlijk. Toen in de 62e minuut heel Achilles’29 dacht aan een strafschop na een handsbal, maar het moment door de arbiter anders beoordeeld werd, lag de bal aan de andere kant snel in het netje. Een snelle doeltrap zorgde ervoor dat ‘s-Gravenzande gevaarlijk kon worden. Quaye verdedigde sterk, maar werkte beroerd weg. Een nieuwe inzet werd tot doelpunt omgezet, 1-0.

Achilles’29 rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Kaiser bracht Smajic voor van Gerwen om de ploeg een extra aanvallende impuls te geven. Achilles’29 bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar gaf daarbij teveel ruimte weg. ‘s-Gravenzande maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte. Goed keeperswerk van Kanters hield de wit-zwarten op de been. Met een laatste wissel, Mapinga voor Lemmen, probeerde Achilles’29 iets te forceren. De invalbeurt van Mapinga was hoopgevend, maar het doelpunt viel aan de andere kant. In de 85e minuut zorgde zwak verdedigend werk wederom voor een tegentreffer. Doordat in de 89e minuut ook de 3-0 nog viel uit de counter, vertrok Achilles’29 uiteindelijk alsnog met een forse nederlaag uit ‘s-Gravenzande.

Het voetbal was deze week al beter dan vorige week, echter heeft Kaiser nog steeds voldoende huiswerk te verrichten om de juiste balans in de ploeg te vinden.

Opstelling Achilles’29: Kanters – Bai Kamara – Rovroy – Kooijmans – Quaye – Graat – Deriu (66. Camara) – Shanwary – Agha – van Gerwen (73. Smajic) – Lemmen (81. Mapinga)