Het is Achilles’29 niet gelukt de eerste competitiewedstrijd in winst om te zetten. Tegen een sterk DHSC verloor het terecht met 1-3. Met rust stond de brilstand nog op het scorebord, maar in de tweede helft bewees de Utrechtse ploeg waarom zij het stempel titelkandidaat met zich mee dragen.

Trainer Ruud Kaiser had voorafgaand aan de wedstrijd direct een puzzel te leggen. Bij afwezigheid van een groot deel van de voorhoede, werd de 18-jarige Sam Jansen, van origine middenvelder, als rechtsbuiten geposteerd. Aangezien ook Storm Deriu niet aan de aftrap kon verschijnen, speelde Dylan Rovroy als controlerende middenvelder.

Het begin van de wedstrijd was van de Utrechtenaren, dat Achilles’29 met opportunistisch spel snel pijn probeerde te doen. Ware het niet dat iedere Utrechtse aanval vroegtijdig strandde. Achilles’29 speelde bescheiden en met teveel ontzag voor de tegenstander. Daarnaast was het zoekende, wat logisch is met de wetenschap dat er een bijna gehele nieuwe spelersgroep staat. Ondanks dat kregen wit zwarten de beste kans om de score te openen. Dylan Rovroy mocht aanleggen voor 1-0, maar schoot, oog in oog met de doelman, niet overtuigend genoeg binnen. DHSC probeerde het wel, maar kwam niet door de Groesbeekse defensie heen, of was slordig in de eindpass.

Na rust één wijziging in de ploeg van trainer Ruud Kaiser. Sam Jansen bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door de nog licht geblesseerde Yaya Camara die voor extra gif op het middenveld moest zorgen. Dat Camara over dat gif beschikt bewees hij in de tweede helft. Ondanks de wissel liep Achilles’29 al kort na rust tegen een achterstand aan. Na meerdere malen weifelend ingrijpen konden de oranjehemden de bal wel erg gemakkelijk in de Groesbeekse zestien meter krijgen. De rappe buitenspeler Tijjani Noslin kreeg de bal voor zijn voeten en schoot raak. Wie had gehoopt dat Achilles’29 hierdoor wakker geschud zou zijn, had het mis. Veel te vaak werden de middenvelder overgeslagen ten kosten van een lange bal op buitenspeler Taher Agha. Het speelde DHSC volledig in de kaart. In de 66e minuut leverde dit een volgende tegengoal op. Een hoge bal werd verkeerd ingeschat door Sjoerd v/d Looy die onder de bal door ging. Kooymans werd verrast en maakte vervolgens een opzichtige overtreding. De terechte strafschop werd door Gokhan Yasar koelbloedig binnen geschoten, 0-2. Vanaf dat moment werd het veldspel van Achilles’29 iets beter en verscheen het vaker voor het doel. Zo had de scheidsrechter in de 68e minuut een penalty moeten toekennen aan de wit zwarten na een overtreding op Taher Agha. De leidsman besloot anders en liet doorspelen. Enkele andere kleine mogelijkheden werden niet benut. DHSC besliste het duel, voor zover dat nog niet het geval was, vervolgens in de 80e minuut na een prachtige aanval over meerdere schijven. Wederom mikte Gokhan Yasar raak, 0-3. Achilles’29 mocht voor de statistieken in blessuretijd nog een eretreffer op haar naam schrijven. Sjoerd v/d Looy schoot een afgeslagen hoekschop hard tegen de touwen. Eindstand 1-3.

Aankomende zaterdag speelt Achilles’29 de uitwedstrijd tegen ’s Gravenzande, een ploeg die volgende de kenner ook om de bovenste plaatsen mee gaat strijden.

Opstelling Achilles’29: Kanters – v/d Looy – Bai Kamara – Kooijmans – Quaye – Rovroy (60. Deriu) – Graat (81. Smajic) – Shanwary – Jansen (46. Camara) – Lemmen – Agha