UDI - Achilles

Ons eerste elftal heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 0-2 gewonnen van Udi’19. Met een ploeg die voor het eerst samenspeelde werd bij vlagen een behoorlijk niveau op de mat gelegd.

De eerste 10 minuten waren voor Udi’19, dat het nog zoekende Achilles’29 probeerde te verrassen. Twee mogelijkheden werden echter niet benut. Na 10 minuten kwam Achilles’29 beter in haar spel. Taher Agha werd een aantal keren gelanceerd, maar de speldenprikken leverden niks op. Niet veel later volgde een hoekschop voor Achilles’29 die door Bjenze Graat panklaar op het hoofd van Teun Lemmen gelegd werd. Lemmen kopte technisch goed en mooi binnen. De eerste goal van de vierde klasse overgekomen vereniging Achates.
In het vervolg van de eerste helft bleef het bij speldenprikken van met name Achilles’29, waardoor een 0-1 ruststand op het scorebord stond.

In de tweede helft kwam Achilles’29 niet heel scherp uit de startblokken. Dit had enkele slordige momenten tot gevolg. Ondanks dat kwam het vrij snel op 0-2. Door een goed uitgevoerde druk dwongen de wit zwarten een foute terugspeelpass bij Udi’19 af. Esmat Shanwary was er als de kippen bij om de bal op te pikken en in de lange hoek binnen te schieten. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spelbeeld van beide kanten slordiger. Lemmen had in de eindfase de 0-3 nog op de schoen na een fantastische combinatie tussen Lemmen en Shanwary, ware het niet dat de bal aan de verkeerde kant van de paal belandde.

Achilles’29 kan terugkijken op een goede eerste oefenwedstrijd en mag tevreden zijn met het behaalde resultaat.

Opstelling eerste helft:
Kanters – Quaye – Kooijmans – Rovroy – van Gerwen – Camara – Graat – Shanwary – Agha – Lemmen – Fofane

Opstelling tweede helft:
Kanters – Quaye – Kooijmans – Rovroy (Bai Kamara) – v/d Looij – Camara (Janssen) – Graat – Shanwary – Agha – Lemmen – Fofane

Storm Deriu (lichte blessure), Shane Koko Nyange (lichte blessure), Alex da Cunha (trainingsachterstand), Jean Willy Mapinga (blessure), Patrick Heesakkers (vakantie), Irvin Smajic (vakantie), Niek van Dijk en Thomas Holman (beide keepen later), deden vandaag nog niet mee.

Foto: Peter Kuijpers