Achilles’29 heeft vandaag de eerste nederlaag in de voorbereiding moeten incasseren. In Oss ging sv Top terecht met de overwinning aan de haal.

Alle goede bedoelingen ten spijt speelde Achilles’29 een zwakke eerste helft. Het was niet bij machte het tactisch plan op een juiste wijze ten uitvoering te brengen, waardoor het de fouten aaneen reeg. Achilles’29 speelde in een ander systeem dan de eerste twee wedstrijden en dat was op het veld duidelijk te zien. Top maakte dankbaar gebruik van de tactische zoektocht van de wit zwarten, waardoor het met een 2-0 ruststand de kleedkamers op zocht. Achilles’29 wist één goede scoringskans te noteren, maar zowel Heesakkers als Agha waren niet scherp genoeg in de afronding.

Met enkele wisselingen startte Achilles’29 aan de tweede helft. De ervaren Shanwary en Graat kwamen het middenveld versterken en Rovroy nam plaats in het centrum van de verdediging. Dit leverde meer grip op voor de ploeg van trainer Ruud Kaiser. Ondanks dat werd de zoveelste persoonlijke fout de ploeg direct na rust wederom fataal. Een te korte terugspeelbal dwong Rovroy tot het maken van een overtreding. Gevolg; een strafschop en de 3-0. Alle goede intenties om de achterstand om te buigen konden direct de ijskast in. Toch probeerde de ploeg van Kaiser het wel. Het kreeg enkele mogelijkheden tot score te komen, maar in de eindfase ontbrak het aan alles. Of de inzet was niet zuiver, of te zacht, of er zat een beentje tussen. sv Top, dat de wedstrijd met 10 man eindigde na een harde overtreding op Graat, wist het net nog wel een keer te laten bollen. Kanters werd van afstand verrast. Zo eindigde het duel in een 4-0 nederlaag en heeft Kaiser genoeg huiswerk gekregen voor de komende trainingen.

Aanstaande woensdag krijgt Achilles’29 de mogelijkheid zich te revancheren. Germania is dan de tegenstander.

Opstelling Achilles’29
Kanters, van Gerwen (75. v/d Looy), Bai Kamara (46. Rovroy), Kooijmans, Quaye, Camara, Janssen (46. Graat), Deriu (46. Shanwary), Lemmen, Heesakkers, Agha